Cursus Amsterdam

CURSUS GENEESKRACHTIGE KRUIDEN IN AMSTERDAM!

 

Deze cursus komt mogelijk weer in 2018: 

GENEESKRACHTIGE KRUIDEN

2 DAGEN LES IN AMSTERDAM

Wil je meer leren over de geneeskracht van kruiden en natuurlijke middelen van een ervaren en enthousiaste kruidenvrouw in het Westerpark in Amsterdam?

Op 2 dagen les over de geneeskracht van kruiden en de bereiding van natuurlijke geneesmiddelen. 

De lessen vinden plaats bij Nemoland, Nemo Vrije Wandelaars, Overbrakenpad 2, 1014AZ in Amsterdam. Ze duren van 11.00 tot 17.00. De lessen kunnen afzonderlijk gevolgd worden!

 

Dag 1: allerlei recepten voor de zomer:

* Kruidenwandeling over het Nemo-terrein en door de omgeving: Wat groeit en bloeit daar zoal en wat kun je daar eventueel mee doen?…

* muggenolie met alsem, basilicum, wijnruit en lavendel. Houdt vervelende insecten een hele poos op afstand…

* koelende gel met kiezelaarde en weegbree: haalt de hitte uit de huid en kalmeert bij insectensteken en brandnetelprikken.

* Zonnebrandcrème op basis van sesamolie, zwarte thee en wolvet. Een zeer effectieve crème, werkt lang en houdt de huid soepel. En zonder enge ingrediënten.

 

                   

Dag 2: recepten met zomerkruiden:

* Kruidenwandeling over het Nemo-terrein en door de omgeving: wat groeit en bloeit daar en wat kun je er zoal mee doen? (we komen beslist weer andere kruiden tegen dan de 1. keer…)

* kruidenzalf maken  met o.a. goudsbloem en sint janskruid: verzorgend voor de huid, ontspannend en pijnstillend. Kies je eigen etherische olie mengsel voor in jouw potje zalf.

* gorgeldrank met salie, tijm en vlierbloesem: Bij keelpijn, rauwe keel, wondjes in de mond  en aften… Wordt houdbaar gemaakt met behulp van een oude conserveringsmethode.

* rauwe bouillonpasta met verse kruiden en groenten en Keltisch zeezout: gezond, houdbaar en erg lekker! Meer smaak en minder zout!

        

* Lesdata: nog niet bekend
* Lestijden: 11.00 tot 17.00. Binnenkomst vanaf 10.30.
* Leskosten: 65 euro per dag inclusief thee en koffie en al het materiaal. Zonder lunch… Prijs voor minima: 55 euro

 

Aanmelden kan via de telefoon (050-5491848) of de mail: saskianieboer@gmail.com.
Het lesgeld kun je overmaken op NL30TRIO 0212334050 tnv de Groene Zon vóór aanvang van de cursus onder vermelding van je naam en de dag / dagen die je wilt volgen.

 

 

Onderstaande cursus komt mogelijk in 2018...

Cursus huisapotheek: 

Op 3 dagen les over de geneeskracht van kruiden en de bereiding van natuurlijke geneesmiddelen.


In 3 dagen leer je aan aantal belangrijke kruiden kennen en maken we diverse kruidenproducten zoals smeerwortelzalf voor de spieren, hoestdrank, verkoudheidstinctuur en tandpasta met klei. Aan het eind van de cursus heb je een klein huisapotheekje met natuurlijke middelen ter beschikking en kun je in het cursusboek nog eens nalezen hoe je eenvoudige klachten zelf kunt behandelen op natuurlijke wijze.

Uiteraard gaan we ook naar buiten om de kruiden te zien groeien, het Westerpark staat er vol mee! Trouwens valt er ook midden in de stad van alles te ontdekken...

 


* Leskosten: 195 euro voor 6 dagdelen inclusief thee en koffie, een lesboek en al het materiaal. Aanmelden kan via de telefoon of de mail: saskianieboer@gmail.com.
Het lesgeld a..u.b. overmaken op NL30TRIO0212334050 tnv de Groene Zon vóór aanvang van de cursus.
Eventueel is het in overleg mogelijk om in termijnen te betalen.

 

Upgrade a.u.b. naar een nieuwere Internet Explorer versieof installeer een andere browser zoals:

Helaas, deze site is niet ontworpen voor verouderde Internet Explorer versies en de gevraagde inhoud zal daarom niet worden getoond.

Please upgrade your version of Internet Exploreror install another browser like:

Sorry, but this site is not designed for out-of-date Internet Explorer versions and for this reason the content will not be shown.