studiecentrum >> Winkel en theeschenkerij

Winkel en theeschenkerij

Winkel:

In de vakantieperiode kan het gebeuren dat ons winkeltje onverwachts gesloten is.

Wij doen deze vakantie ons best om zo'n beetje elke dag tussen 10 uur en 16 uur aanwezig te zijn. Op zaterdag 11-17 uur.

Komt u van verder weg, bel dan eerst even om te voorkomen dat u voor een dichte deur staat. 0505491848.

 

Normaal is ons winkeltje is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 en op zaterdag van 11.00 tot 17.00, dankzij de hulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers / stagiaires.

 

Wilt u iets op laten sturen, dat kan! De verzendkosten zijn 7,55, het bedrag dat post.nl ervoor vraagt. Omdat we niet de hele dag op de mail kijken kunt u ook bellen: 0505491848.

Theeschenkerij: ook de theeschenkerij kan onverwachts gesloten zijn....

 

In de middag vanaf 13.00 kunt u normaliter in onze theeschenkerij terecht voor een verkwikkend kopje biologische kruidenthee of fair trade koffie met iets lekkers uit de natuurvoedingswinkel erbij. Het kan zijn dat er in de middag les is en dat het niet lukt om thee of koffie te zetten, maar dat is niet vaak het geval.

In de tuin zijn verschillende zitplekken met of zonder schaduw en het is er heerlijk toeven...


Op maandag wordt er gewerkt in de Groene Zon, dan kunt u binnen niet terecht, maar uiteraard kunt u op de terrassen wel iets drinken uit de natuurvoedingswinkel bij mooi weer.

 

Winkel De Groene Zon

 

Ons winkeltje is klein maar er is van alles te koop!

 

* Ambachtelijke kruidenproducten: kruidenzalven, -oliën, crèmes, bodymilk, tincturen, voetenzout, diverse kruidenmélanges voor gebruik als thee. Hiervoer mogen we vanwege overheidsregels verder geen informatie plaatsen op deze site maar mondeling mogen we wel informatie geven.

 

* Zeep met natuurlijke ingrediënten van diverse (fair trade) zeepmakers

 

* Meer dan 80 etherische oliën, allen met tester zodat u kunt kiezen wat u echt lekker vindt

* Geurstenen, -kralen en -potjes om etherische olie op te laten verdampen

*Allerlei geurlampjes voor etherische olie; van strak tot romantisch

 

* Vele soorten wierook van "de moeders geuren'; verder healing wierook, losse wierook,  geschenk- en probeerverpakkingen; wenskaarten met wierook, salie om mee te smudgen, Japanse wierook die geen rook afgeeft... wierookkorrels, houstkooltablettenen, wierookbranders en Indiase geurzakjes
 

 

Handgemaakte kaarten en kaarten van Groningse kunstenaars

Bijzondere kaarten voor allerlei gelegenheden vanaf 1.- per stuk, ook fair trade en van gerecycled papier

Kringlooppapier in allerlei soorten en maten; briefpapier, kaarten, enveloppen, schrijfblocs, tekenpapier en (dag)boekjes van handgeschept papier.

 

Ruim assortiment 'doe het zelf' artikelen voor mensen die zelf kruidenproducten willen maken; van bijenwas tot thermometers en van lege potjes en flesjes tot hydrolaten, essences en maceraten.

 

Bachbloesems: u kunt bij ons een gebruiksflesje met verschillende bachbloesemremedies uit onze basisvoorraad laten mengen

 

Prachtige kleuren lontwol om mee te vilten of te knutselen; viltnaalden, ook natuurgeverfde lontwol, vulwol, nadelvlies, tricot voor poppen en viltlapjes.

Kruidenkussens, gevuld met wol en een rustgevend kruidenmengsel (op bestelling)

 

Klein houten kinderspeelgoed voor verschillende leeftijden

 

Lokonmotion, filosofisch speelgoed dat in Groningen is ontwikkeld

 

 

Allerlei kaarsen van pure bijenwas of eko-koolzaadwas

 

Kristallen raamhangers en diverse soorten pendels

 

Een wisselend assortiment halfedelstenen; toermalijnbrokken tegen electrosmog, rozenkwarts, sneeuvlokobsidiaan, tijgeroog, jaspis, rozenkwarts en bergkristal

Verschillende producten van halfedelstenen zoals donuts, harten en engeltjes. Ook verkopen wij fair trade sieraden met versieringen van steen, schelp, leer, hout en metaal, versteende ammonieten en haaientanden.

Zoutlampen en kleine zoutlampen met USB-aansluiting voor de computer. Zoutlampen kunnen electrosmog neutraliseren

Over de theeschenkerij

In de biologische theeschenkerij bent u van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.30 en op de meeste zaterdagen van 10.00 tot 16.30 hartelijk welkom. Wij serveren verschillende soorten (kruiden)thee, koffie, cappuchino, café au lait, diksap, chocomelk, pacha en soep; alles vers bereid met biologische en zo mogelijk fair trade ingrediënten. Daarnaast kunt u kiezen uit enkele baksels uit eigen keuken. Ook serveren wij suikervrije 'energieballetjes'. in 2009 hebben wij het predicaat 'fair trade' ondermeming ontvangen van de gemeente Groningen..

 

Bij mooi weer kunt u op diverse prachtige plekjes in de tuin theedrinken. Wij verzoeken u uw bestelling zelf af te halen in de Groene Zon.

 

Af en toe vieren mensen hun verjaardag of een ander feestje in de Groene Zon. Wij verzorgen dan bij voorbeeld een high tea of mooie verjaardagstaart. De kosten zijn in overleg.

Aangezien wij een vergunning hebben voor een theeschenkerij mogen wij helaas geen alcohol schenken.

Cursusruimte en theeschenkerij

In 2009 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: een bakbrommer. En in 2010 is die brommer omgetoverd tot een mobiele theeschenkerij. Hiermee willen wij het drinken van ktuidenthee op diverse manifestaties en festivals meer onder de aandacht brengen en mensen laten proeven wat er zoal aan heerlijks in de natuur om hun heen groeit.

Op het Rebours-festival in Groningen in 2010 kwam de brommer voor het eerst in actie en dat was een succes

 

Inmiddels is de bakbrommer in de revisie maar wellicht komt het concept terug in de vorm van een bakfiets...

Mobiele theeschenkerij, bakbrommer


Saskia en Margriet voor de Wiershoeck in Groningen

Theeschenkerij, kruidenthee
Kruidenstudiecentrum De Groene Zon
Kruidenstudiecentrum De Groene Zon

 
Upgrade a.u.b. naar een nieuwere Internet Explorer versieof installeer een andere browser zoals:

Helaas, deze site is niet ontworpen voor verouderde Internet Explorer versies en de gevraagde inhoud zal daarom niet worden getoond.

Please upgrade your version of Internet Exploreror install another browser like:

Sorry, but this site is not designed for out-of-date Internet Explorer versions and for this reason the content will not be shown.