saskia-nieboer >> Over de docent

Over de docent

Even voorstellen; Saskia Nieboer, kruidenvrouw

Waar ik mee bezig ben:

Het doorgeven van eeuwenoude kennis over geneeskrachtige kruiden, opdat deze kennis levend blijft.

Vele generaties voorouders hebben hun gezondheid ondersteund met kruiden en ze zijn nog steeds onverminderd werkzaam.

Het leuke van kruiden is dat ze om ons heen groeien en dat ook veel onkruid (mijn specialiteit) een heilzame werking heeft. Ieder mens kan ze dus op een simpele manier en in harmonie met de natuur toepassen.

Bovendien hoef je er niet in te geloven; kruiden zijn uitvoerig wetenschappelijk onderzocht en bevatten werkzame inhoudsstoffen.
Daarnaast zijn het levende wezens met hun eigen aard en is het geweldig om met kruiden te mogen werken! Juist het ervaren van de geheel eigen wijze van zijn van iedere plant maakt het telkens weer spannend en interessant om met de kruiden bezig te zijn.

 

Over mezelf:

Geboren in 1958 en sinds 32 jaar op pad met kruiden; een spannende weg door het leven die mij steeds dichter brengt bij de aard en de kracht van kruiden en van mijzelf..

Gedeeltelijk opgegroeid in Zwitserland volgde ik de opleiding tot verpleegkundige en de tropenopleiding. Ik vond de afhankelijkheid vna de patiënten zeer onbevredigend en ging op zoek naar alternatieven.  In 1980 kreeg ik de kans om in de Beierse Alpen kruidengeneeskunst te leren op de traditionele manier; via mondelinge overlevering en dat is in mijn ogen de mooiste manier om iets te leren.
Ongemerkt had ik oude en universele kennis opgedaan en ik zie het als mijn taak om die door te geven.

 

Tussendoor volgde ik allerlei opleidingen gedaan zoals kaderopleiding,transpersoonlijke psychotherapie, therapeutic touch, Bachbloesems en complementaire verpleegkunde. Naast het opvoeden van mijn 4 kinderen heb ik o.a. gewerkt als afdelingshoofd in de psychogeriatrie, in een natuurvoedingswinkel en als docent fytotherapie bij de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen in Meppel.

Daarnaast geef ik al 32 jaar les over geneeskrachtige kruiden en heb sinds 2005 een eigen cursuscentrum, “De Groene Zon” in de Wiershoeck in Groningen 


Mijn drijfveren zijn liefde en respect voor alles om ons heen en de wens om de traditionele kennis te delen en levend te houden. Hierin voel ik mij verbonden met vele oude culturen.Snijden bast van wilgUpgrade a.u.b. naar een nieuwere Internet Explorer versieof installeer een andere browser zoals:

Helaas, deze site is niet ontworpen voor verouderde Internet Explorer versies en de gevraagde inhoud zal daarom niet worden getoond.

Please upgrade your version of Internet Exploreror install another browser like:

Sorry, but this site is not designed for out-of-date Internet Explorer versions and for this reason the content will not be shown.