studiecentrum >> Routebeschrijving

Routebeschrijving naar de 'Groene Zon'

 

De Wiershoeck
Beijumerweg 20
9737 AD Groningen

 


PER FIETS VANUIT DE STAD GRONINGEN:

 

Fiets de Korreweg helemaal af richting Noorden, de stad uit. Blijf op het fietspad. Je komt over het van Starkenborgkanaal en vervolgens langs de Hunze. Als je over de ringweg bent houd je links aan en je volgt het fietspad dat een wijde bocht naar rechts maakt door de wijk Beijum. Je kruist de weg (rechtdoor blijven fietsen) die uit het winkelcentrum komt en vervolgens ga je twee keer onder huizen door (Grevingaheerd).

Daarna zie je aan je rechterhand grote gebouwen liggen; de kinderopvang en het gezondheidscentrum.

Neem vervolgens het eerste fietspad links, dat is de Beijumerweg richting Zuidwolde.

Je blijft op dit fietspad totdat je aan je rechterhand een groot hek ziet van de Wiershoeck, Beijumerweg nr 20. Je ziet de boerderij dan al liggen. In die boerderij is de Groene Zon gevestigd. Binnen is het de tweede ruimte aan je rechterhand.

 

PER AUTO:

 

Van welke kant je ook komt; vrijwel alle wegen kruisen de ring rond Groningen. Op de ring rond Groningen kies je afslag Beijum Noord die tussen afslag Beijum Zuid en afslag Zuidwolde / Bedum ligt.

Je volgt de wijkring totdat er aan je rechterhand een groot gebouw met meerdere verdiepingen komt; dat is de basisschool Dom Helder Camara. (Staat er met grote letters op). Net voor die school kun je naar rechts de parkeerplaats op (Onnemaheerd). Rijd het weggetje een klein stukje af, dan zie je links parkeerplaatsen en rechts een groot donkergroen hek van de Wiershoeck. Je loopt door dat hek en vervolgens tegen de achterkant van het gebouw aan. Rechts om de hoek is de hoofdingang. In gebouw van de Wiershoeck is de Groene Zon gevestigd in rumte nr 3.

Let op; de Beijumerweg, waaraan de Wiershoeck eigenlijk ligt, is een afslag eerder dan de Onnemaheerd, maar dit is een fietspad en je mag hier niet in.

 

 

PER OPENBAAR VERVOER:

 

Neem vanaf het Centraal Station bus nr 6 naar Beijum. Blijf zitten tot de halte Ankemaheerd / Edzemaheerd. (ca 15 min. vanaf het station) Hier stap je uit en loop je nog even de bus achterna totaan je het fietspad. Dat fietspad ga je op (naar rechts) en na ongeveer 50 meter krijg je aan je linkerhand een groot groen hek; de ingang van de Wiershoeck, Beijumerweg nr 20. In die boerderij is de Groene Zon gevestigd.

 

Mocht je toch de weg kwijt zijn, bel dan even: 050-5491848.

 

Goede reis!


k
lik op het plaatje om te openen in google-maps
Beijumerweg, wandel/fietspad

overzicht tuin v.a. Beijumerweg

Ingang Beijumerweg 20

Upgrade a.u.b. naar een nieuwere Internet Explorer versieof installeer een andere browser zoals:

Helaas, deze site is niet ontworpen voor verouderde Internet Explorer versies en de gevraagde inhoud zal daarom niet worden getoond.

Please upgrade your version of Internet Exploreror install another browser like:

Sorry, but this site is not designed for out-of-date Internet Explorer versions and for this reason the content will not be shown.