Programmaoverzicht >> Cursussen >> basiscursus

Basiscursus

Ook voor de basiscursus geldt: helaas gaat ook de basiscursus voorlopig nog niet weer van start in verband met tijdgebrek.

 

Sinds 38 jaar geef ik deze cursus op diverse plaatsen in Nederland. Vorm en wijze van lesgeven zijn in de loop van de jaren veranderd, maar de inhoud is nog steeds grotendeels gebaseerd op eigen ervaring, en die wordt steeds rijker...

Doel van de cursus

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om jezelf en de mensen om je heen te helpen bij eenvoudige aandoeningen. Je leert de belangrijkste kruiden van West Europa kennen, verwerken en toepassen. Tevens heb je een naslagwerk in de vorm van de reader, eventueel aangevuld met eigen aantekeningen uit de les. In 12 lessen wordt het hele lichaam thematisch behandeld. Zo is er een les over blaas en nieren, over lever en gal, de maag, de huid etc.

De lessen hebben een zekere opbouw, al ligt die niet helemaal vast: ik start met een stukje over de fysieke werking en functie van het orgaan, vervolgens komt de betekenis op psychisch vlak aan de orde en de samenhang met andere organen. Ook hebben we het altijd over voedingsadviezen,

En dan is er natuurlijk veel aandacht voor de kruiden, vers of gedroogd; als thee om te proeven en te ruiken en in de vorm van etherische olie, zalf of tinctuur. Als het weer het toelaat gaan we de kruiden ook even in de tuin bekijken.

 

Bij de cursus hoort daarnaast een praktijkles waarin we samen een kruidengeneesmiddel bereiden en regelmatig wandelen we door de natuur om de planten, struiken en bomen in hun natuurlijke omgeving te leren ontdekken. Het accent ligt in deze cursus op de theorie.

 

 

 

 

 

Kosten:

Ik hanteer twee tarieven: het volle tarief voor mensen die dat kunnen betalen en een gereduceerd tarief voor mensen met een minimum inkomen of een stadjerspas. Ik ga ervan uit dat je zelf kunt bepalen tot welke categorie je behoort.

 

Upgrade a.u.b. naar een nieuwere Internet Explorer versieof installeer een andere browser zoals:

Helaas, deze site is niet ontworpen voor verouderde Internet Explorer versies en de gevraagde inhoud zal daarom niet worden getoond.

Please upgrade your version of Internet Exploreror install another browser like:

Sorry, but this site is not designed for out-of-date Internet Explorer versions and for this reason the content will not be shown.