Programmaoverzicht >> Workshops

Workshops voor de komende tijd

Janet Frieling

KRUIDENZEILTOCHTEN EN WORKSHOPS:

Janet Frieling organiseert diverse kruidenactiviteiten, je kunt bijvoorbeeld mee met haar zeilschip en onderweg op een eilandje smeerwortels uitgraven waar je dan later aan boord zalf van maakt.

www.gekruid-en geroerd.nl, email: info@gekruid-en-geroerd.nl.

 

Frederike Menage:
Diverse workshops kruidenzalf maken, kruidenwandelingen
Kosten pp 33 euro, opgave door een mail of appje naar mij te sturen.
1 juni van 10 - 11 uur: Kruidenwandeling over de Dorpstuin van Hardegaryp, als onderdeel van de opendag ter ere van het 10-jarig jubileum. Kosten: gratis.
21 juni: goudsbloemzalf workshop, van 14 - 16.30 te Groningen (groene zon) 
22 juni: goudsbloemzalf workshop, van 10 - 12.30 te Orvelte
Opgave kan door een mail te sturen naar: frederikemenage@gmail.com

 

Jenny de Groot:
KRUIDENWANDELINGEN

Zelf op zoek naar heilzame kruiden uit de natuur? Voor altijd anders naar bermen kijken? Minder schoffelen en onkruid wieden in je tuin?

Geneeskrachtige en eetbare planten staan volop in je eigen omgeving. En heb je een eigen tuin staat deze er vast bomvol mee. Meestal onkruid genoemd…

Tijdens de wandeling leer je deze waardevolle planten herkennen en in je eigen omgeving te vinden. Je leert ze waarderen en kan ze inzetten voor je eigen gezondheid. Door er bijvoorbeeld iets lekkers van maken!

Ontvangst met thee in het Kruidenatelier aan de Langewijk 6 te Froombosch. We wandelen in de tuin en nabije omgeving en we eindigen met het proeven van thee van eigen geplukte kruiden of een ander hapje of drankje.
Kosten € 20,00 per persoon. Opgave verplicht via info@gaiakruiden.nl of 06-57338186 (WhatsApp, Telegram). Kruidenwandelingen gaan door bij minimaal 4 deelnemers. 

 

Jildou Annema
KRUIDENWORKSHOPS
De workshops vinden plaats in kleine groepjes van maximaal 4-5 personen. De data voor deze workshops volgen nog. De tijd is van 13.30 tot 16.00 uur en de locatie is bij mij thuis in Oentsjerk (V. haersmasingel 52). De kosten bedragen €30,00 inclusief alle gebruikte materialen, recepten, thee, koffie en wat lekkers. Je kunt je opgeven via info@wyldfolk.nl.

 

Sanne Scheltena, Greandreamster

Diverse kruiden- en wildplukwandelingen

Ben je benieuwd welke eetbare wilde planten er te vinden zijn? Ga eens mee met een wildplukwandeling. In Nederland zijn volop eetbare planten in het wild te vinden. Alleen de kennis van deze planten is bij de meeste mensen verloren gegaan. Tijdens de wildplukwandeling gaan we samen op zoek naar eetbare wilde planten van het seizoen. Het doel van de wandeling is dat je na afloop naar huis gaat en in je eigen omgeving eetbare wilde planten gaat herkennen. De wandelingen zijn geschikt voor beginnende wildplukkers en iedereen die meer wil leren over wildplukken in de praktijk.

Wandel mee: https://greendreamster.nl/wildplukken/activiteiten/

Sanne Scheltena, info@greendreamster.nl

 

Chelo Zumkerht: Fyto-cosmetica workshops 

Fyto-cosmetica is het gebruik van de werkzame bestanddelen van medicinale planten voor de verzorging van huid en haar. Het is een combinatie van fytotherapie en cosmetica. Om cosmetische producten te maken, worden verschillende ingrediënten gebruikt die van planten afkomstig zijn, zoals hydrolaten, (etherische) oliën, extracten, etc. Deze producten kunt u heel goed zelf leren maken met natuurlijke ingrediënten.
In de meeste huidverzorgingsproducten zitten chemische stoffen. Je hoort ook steeds vaker dat mensen opeens allergische reacties ontwikkelen voor huidverzorging producten die zij 'al jaren' gebruiken. Soms staat de geur je niet meer aan, of is bijvoorbeeld de crème niet meer geschikt, omdat je huid ouder wordt en andere behoeftes heeft.
Daarom en omdat het leuk is om zelf uw eigen cosmetische producten te maken kunnen deze workshops heel interessant voor u zijn!
Als uzelf een workshop wilt samenstellen voor een groep kennissen, collega's, vriendinnen, familieleden, een kinderverjaardag, of uw eigen verjaardag op een bijzonder manier wilt vieren, dan bent u op het juiste adres. 

Het minimale aantal deelnemers is 2 en maximaal 6. De workshop kan op een morgen, middag of avond gegeven worden.  

Workshops voor kinderen zijn ook mogelijk, ze kunnen maken: lipgloss/lipbalsem, gietzeep, bruisballen of badzout.

 

Per workshop voor volwassenen kunt u kiezen om 2 of 3 producten maken, het duurt, afhankelijk van welke producten worden gekozen tussen 1 ½ uur en 2 ½ uur.
Er kan gekozen worden uit de volgende producten: dagcrème, nachtcrème, handcrème, voeten crème, bodymilk, lipgloss, lippenbalsem, bad/doucheolie, bad/voetenzout, bruisbonbons/ballen, scrub, voetenscrub, scrubzeep, zeepgieten met of zonder kruiden of klei, kruidenzalf/crème.
In de workshop leer je hoe je zelf de gekozen producten kunt maken met natuurlijke, plantaardige stoffen, waar mogelijk van biologische oorsprong. Na een inleiding over basisoliën, etherische oliën en de ingrediënten die we gaan gebruiken, ga je, samen met de groep aan de slag met de recepten.
De zelfgemaakte producten neem je mee naar huis samen met de hand-out, waarin de werkwijze en alle ingrediënten worden beschreven, zodat je thuis ook zelfstandig aan de slag kunt. 

 

Prijzen workshops (vanaf januari 2022) 

Workshop 2 producten maken: 

€ 30,- 

Workshop 3 producten maken: 

€ 35,- 

Kinderen vanaf 1 product maken: 

€ 15,- 

* De prijzen van de workshops inclusief materialen, thee en koekjes  

Graag even e-mailen of bellen over de samenstelling en datum.

Chelo Zumkehr,
info@dewitteklaver.nl
Tel. 06-10494854
www.dewitteklaver.nl/workshops/

 
Brenda Stavast: het wilde wezen
geeft allerlei workshops en wildplukwandelingen
Instagram: @HetWildeWezen 
E-mailadres: hetwildewezen@gmail.com
 
Karin Gort
komt uit de lesgroep die nooit op wilde houden en wel 11 jaar op les is gebleven. Inmiddels geeft zij zelf ook allerlei leuke workshops in Tzum, in Friesland dus.Laat je verrassen.
30 mei is er weer een workshop, dit keer staan citroenmelisse en kleefkruid centraal. De workshop is van 13.30 tot 16 uur en hij kost 20,-
 
MIREILLE SCHERMER
Lessen in Castricum / Utrechtse Heuvelrug

Ik organiseer elke maand een natuurbelevingsdag met kleine groepjes. Op zo’n dag hebben we een thema dat helemaal aansluit bij de maand, zoals Bodem in januari, Weerstand in februari, Reiniging in maart…

Geïnspireerd op het sjamanistische idee van welzijn en gezondheid gaan we aan de slag met het fysieke, mentale, emotionele en energetische en dat ziet er heel praktisch uit als een meditatie/visualisatie vanuit dat thema, een wildplukwandeling om te zien wat er allemaal groeit aan eetbaars en geneeskrachtigs, samen maken van een kruidenproduct dat past bij het thema, en creatief daarmee aan de slag (natuurkunst binnen of buiten in de natuur maken, een ritueel kunstwerk maken zoals een amulet of krachtstok). Ik merk dat ik het leuk vind de sjamanistische gebruiken die ik ken van ver te vertalen naar hier, en dit is op een speelse manier door de dagen heen gevlochten. Ik doe het samen met mijn man Cor die zich heeft ontpopt tot een ware wildbakker die brandnetelcakes en Japanse duizendknooptaarten bakt.

Daarnaast probeer ik Bosbaden op te zetten (nog niet zo bekend) en geef ik elke maand een wildplukwandeling
Meer informatie bij: info@mireilleschermer.nl.

 

 

 

 

 

workshops en wandelingen voor  bedrijven, feesten etc. 

Een workshop of wandeling is heel geschikt om een keer kennis te maken met de Groene Zon en de sfeer te proeven...

Op aanvraag zijn er ook andere workshops mogelijk zoals
- kruidenkussen of kruidenstempel maken
- etherische olie leren kennen en toepassen
- huidverzorging met natuurlijke producten, bij voorbeeld een crème maken of een zalf
- eetbare kruiden

- genezende leem 

 

KRUIDJE ROER ME voor kinderen en jongeren

Onder deze titel zijn diverse leuke workshops ontwikkeld en is er ook een heel team opgeleid. Wij kunnen deze workshops op scholen en bij instellingen komen geven aan kinderen en jong volwassenen via onze stichting Kenniscentrum Kruidenervaring Groningen.
...


Gezellig samen bezig zijn en ook nog iets maken dat de gezondheid ondersteunt.

Een tip voor uw personeelsfeestje, bijeenkomst, jaarvergadering etc. In de afgelopen jaren heb ik o.a. workshops verzorgd voor:
-de personeelsvereniging van waterschap Veendam,
-verplegenden en verzorgenden van buurtzorg,
-de Sultanesgroep Lewenborg,
-het medewerkers team van Congrescentrum Groningen
-de vrouwencontactgroep Hogezand,
-diëtistes van Nutricia,
-studenten homeopathie,
-studenten geneeskunde,
-vrouwencentrum Jasmijn,
-ledenvergadering humanistisch verbond,
- personeelsuitje NNO
- personeelsuitje Waterschap

- teammiddag Ilmarinen
-diverse verpleeghuizen, vriendinnengroepen, familiebijeenkomsten tuiniersverenigingen en vrijwilligers van theehuis Selwerderhof.

Workshops kunnen ook op locatie gegeven worden; Prijs in overleg.

 

 

Upgrade a.u.b. naar een nieuwere Internet Explorer versieof installeer een andere browser zoals:

Helaas, deze site is niet ontworpen voor verouderde Internet Explorer versies en de gevraagde inhoud zal daarom niet worden getoond.

Please upgrade your version of Internet Exploreror install another browser like:

Sorry, but this site is not designed for out-of-date Internet Explorer versions and for this reason the content will not be shown.