Programmaoverzicht >> Cursussen >> Kruidenwandelweek 2016

Kruiden Wandelweek en natuurkrachten 2015

EXPEDITIE GRIEKENLAND 2018

11 dagen, waarschijnlijk in de week na Pasen

 

Samen  met mijn kruidencollega Janet Vrieling van Geruid en Geroerd organiseer ik deze kruiden-ontspanningsreis naar een

klein schiereilandje aan de Griekse kust. Lekker genieten van  de ontluikende lente, samen koken of ons laten verwennen met lokale hapjes, wandelingen over oeroude ezels-paadjes en vooral:  onthaasten! 

speciaal voor de mensen die niet met het vliegtuig willen reizen organiseren we deze reis die ons via land (Italië) en zee naar Griekenland gaat brengen. De reis is in dit geval echt een onderdeel van de vakantie en we doen onderweg al mooie plekken aan!

* Data: ws vanaf 16 april

* Prijs voor 1 week volpension plus lessen/wandelingen door Janet en Saskia: nog niet helemaal zeker, we zijn het nog aan het uitzoeken...

Er kunnen maximaal 8 personen mee. 

Vraag de aparte folder aan voor meer informatie! 

 

ZWITSERLAND 

Er is ook volgend jaar weer een heerlijke KRUIDEN-wandelweek in de prachtige Zwitserse Alpen. 

 

ws VAN 9 tot 17 juli 2018

 

VEEL GENIETEN, LEKKER WANDELEN

  

 

Kosten van de cursus: 625 euro
Bij deze kosten zijn inbegrepen:

- dagelijkse cursusleiding door Saskia, cursusboek en materiaal  
- 9 nachten verblijf in 2-3-persoons kamers in het voormalige natuurvriendenhuis

- 3 gezamenlijk bereide maaltijden per dag, in principe vegetarisch; ’s middags is er een lunchpakket

- abonnement op lokaal vervoer (dit is een maand geldig)

 

Over de cursus:

Kruiden: Na het ontbijt gaan we al wandelend kruidenkennis opdoen: een heel natuurlijke manier van leren. In deze vakantie maken we dagelijks een wandeltocht door de prachtige Zwitserse natuur waarbij allerlei geneeskrachtige kruiden op ons pad zullen komen zoals wilde tijm, wilde marjolein, valeriaan, walstro, leverkruid, moerasspirea, munt, vlier, wilde roos, bosaardbei, sintjanskruid en daarnaast vele alpenkruiden.

Je leert de kruiden herkennen in hun natuurlijke omgeving en uiteraard is er ook uitleg over geschiedenis, inhoudsstoffen, eigenaardigheden en werking. Zelfs de bijzondere, goudgele arnica montana bloeit in grote aantallen op de weiden… 
In dit prachtige en beschermde natuurgebied (Unesco Werelderfgoed) mogen we niet vrij kruiden plukken. Wel zullen we verschillende kruiden proeven als thee, in het eten (verse tijm, marjolein, brave hendrik, brandnetel, muur) en bereiden we enkele eenvoudige kruidengeneesmiddelen. Je krijgt een kruidenreader waarin je veel informatie na kunt lezen.

 

Natuurkrachten: In dit deel van Zwitserland zijn de natuurkrachten bijzonder sterk te voelen. We zullen hier regelmatig tijd voor nemen. 

 

Wat heb je nodig?

* In ieder geval: goede wandelschoenen, liefst waterdicht! De paden zijn meestal uitstekend onderhouden, maar goede schoenen geven stevigheid en verminderen het gevaar van blessures. Zorg vooral voor steun rond de enkels. Loop nieuwe schoenen van tevoren in…

* Sloffen, slippers of dikke sokken; in huis mag je niet op (berg)schoenen lopen.

* Paspoort (geldig)

* Goede reisverzekering
* Persoonlijke spullen zoals voor iedere vakantie, en speciaal voor de bergen:

meerdere paren wandelsokken, een dun warm jack en sowieso warme kleding, want het kan op die hoogte ook in de zomer onverwacht koel zijn.

Verder goede bescherming tegen de zon (pet, zonnebrandcrème etc.) en tegen de regen (poncho, regenpak). Een dagrugzakje is fijn voor onderweg met eventueel ook een thermoskan voor warme dranken.

* Ter ondersteuning van knieën of heupen kunnen nordic walking stokken handig zijn.

* Dekbedhoes, onderlaken en kussensloop zijn aanwezig; handdoeken etc. zelf meebrengen.

* Dingen om ’s avonds te doen; boeken, spelletjes, tekenspullen, muziek (instrumenten).

* Voor het abonnement op het vervoer is het handig om vast een pasfoto mee te nemen.

 

 

Overige informatie:

- heb je hoogtevrees? Overleg dan van tevoren met mij of de reis wel geschikt is.

- ben je niet zo goed ter been? In overleg kun je delen van de cursus meedoen en andere keren zelf iets ondernemen. Er zijn diverse kabelbanen, een treintje en een bus die je kunt gebruiken om op diverse bestemmingen te komen.

- vergeet je ziektekosten- en reis-verzekering niet! 

- geïnteresseerde kinderen / jongeren welkom vanaf ca. 10 jaar

- groepsgrootte: 4 tot 10 personen
- gemeenschappelijk reizen is door mij te coördineren bij vroege aanmelding

 

Aanmelden:

gebeurt op volgorde van inschrijving en wordt definitief met een aanbetaling van 100 € op NL30TRIO0212334050 tnv De Groene Zon te Groningen, o.v.v. Zwitserland 2017.

De totale prijs is 625 euro per persoon. 

Vroegboek-korting (tot 1 maart) / korting per persoon als je je met twee of meer personen aanmeldt: 25,-.
Mocht je onverhoopt niet mee kunnen: bij annulering tot 1 maand van te voren krijg je je aanbetaling terug; tot 2 weken van te voren betaal je 50 % van het cursusgeld en daarna ben je

het gehele cursusgeld verschuldigd , tenzij je iemand vindt die in jouw plaats mee wil gaan.

Streng hè? Maar ja, ik hoop dat je gewoon mee kunt gaan..

 

 

 


.

 

Zwitserland, arnica met purpergentiaanDe reis is niet inbegrepen bij deze prijs. Je kunt per auto in een dag naar Stechelberg reizen (het is ca 950 km) en je kunt de plek ook heel goed per trein bereiken met overstappen in Basel, Interlaken en Lauterbrunnen. Gemeenschappelijk reizen is door ons te coördineren bij vroege aanmelding. Meestal koop ik een groepsticket (in april of mei). We zullen waarschijnlijk overdag reizen, de nachttreinen met coucnettes zijn grotendeels afgeschaft helaas.

Vroegboek-korting bij aanmelding vóór 1 april 2018 (of korting per persoon als je je met twee of meer personen aanmeldt): 25 euro. 
Verlengen: Mocht je nog niet naar huis willen na deze cursus, dan kun je je verblijf eenvoudig verlengen door contact op te nemen met de Alpenhof. 

 

Zin om mee te gaan?
- nog even over de hoogtevrees? Diverse deelnemers hebben hun hoogtevrees vooraf laten behandelen en dit werkte prima...
Bel eventueel om te overleggen.

 

 


Meer weten: mail of bel gerust!

Saskia Nieboer: 050-5491848 / saskianieboer@gmail.com / www.degroenezon.com


Upgrade a.u.b. naar een nieuwere Internet Explorer versieof installeer een andere browser zoals:

Helaas, deze site is niet ontworpen voor verouderde Internet Explorer versies en de gevraagde inhoud zal daarom niet worden getoond.

Please upgrade your version of Internet Exploreror install another browser like:

Sorry, but this site is not designed for out-of-date Internet Explorer versions and for this reason the content will not be shown.