Programmaoverzicht >> Cursussen >> cursus huisapotheek

Cursus huisapotheek

Cursus huisapotheek op maandagavond vanaf 6 mei

Eenvoudige aandoeningen zelf leren behandelen met natuurlijke middelen; thee, zalf, tinctuur, hoestdrank of een kompres..

Ook bespreken we met welke aandoeningen je beter naar de dokter kunt gaan.

 

Aan het eind van de cursus staan er in je huisapotheek verschillende zelfgemaakte middeltjes; o.a. smeerwortelzalf, goudsbloemzalf, longbalsem, tandpasta, bachbloesemremedie en vlierbessenhoestsiroop. Andere middelen, zoals etherische olie of leem, kun je in ons winkeltje tegen een redelijke prijs aanschaffen.

 

Inhoud:

In de cursus gaan we een aantal natuurlijke geneesmiddelen, zoals zalf of tinctuur, zelf maken en/of toepassen. Het is de bedoeling dat je na de cursus echt uit de voeten kunt bij eenvoudige aandoeningen: een kompres aanleggen met leem, kamille of lijnzaad; zalf maken en toepassen, tinctuur aanzetten...
De cursus is breder opgezet: je leert niet alleen werken met geneeskrachtige kruiden, maar ook met etherische olie, geneeskrachtige leem en propolis. Daarnaast is er een introductie in de Bachbloesemtherapie. Het accent ligt minder op de kruiden, waarvan de belangrijkste uiteraard wel aan bod komen.

De lessen zijn naar thema's geordend: EHBO voor de huid, maagdarmkanaal, griep en luchtwegen, slapeloosheid etc.

In het cursusboek kun je alles nog eens rustig nalezen.

 

Kosten

175 euro; voor minima of met stadjerspas: 150 euro.

Inclusief thee, koekjes, materiaal en cursusboek.


Data:
Deze wekelijkse cursus van 7 lessen start op maandagavond 6 mei en is wekelijks tot en met 24 juni, alleen met pinksteren is er geen les.

Upgrade a.u.b. naar een nieuwere Internet Explorer versieof installeer een andere browser zoals:

Helaas, deze site is niet ontworpen voor verouderde Internet Explorer versies en de gevraagde inhoud zal daarom niet worden getoond.

Please upgrade your version of Internet Exploreror install another browser like:

Sorry, but this site is not designed for out-of-date Internet Explorer versions and for this reason the content will not be shown.